Tentokrát jsme pro vás nově připravili i video s postupem, tak doufám, že se vám bude líbit a pomůže vám při přípravě.
Ingredience:
- ¾ hrnku třtinový cukr
- 2 hrnky mouka (pro bezlepkovou variantu Schar nebo jakoukoliv jinou bezlepkovou)
- 1 ČL soda
- 230 ml 30% smetana
- 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 2 hrnky ovoce (podle chuti)
Postup:
- · Troubu si předehřejeme na 180 stupňu Celsia.
- · Vyšleháme bílky s cukrem.
- · Vyšleháme žloutky s cukrem na bílý krém.
- · Smícháme bílky se žloutky a dukladně promícháme.
- · Přidáme prosátou mouku se sodou.
- · Do směsi nalijeme smetanu a opět dukladně promícháme.
- · Směs nalijeme na plech a rozložíme na ni ovoce podle vlastního výběru, já zvolila jostu.
- · Pečeme cca 25 minut. Těsto pro jistotu zkontrolujeme klasickým testem se špejlí.
Vypadá úžasně :))
OdpovědětVymazatBezlepková bude určitě také výborná, zjistila jsem, že bezlepkové moučníky jsou mnohem lepší :)
Katy
Muj-svet.blogspot.cz
Já peču jen bezlepkové a jsou opravdu výborné. Když jsem pekla na Vánoce s rodinou klasické perníčky, tak jsem s běžnou pšeničnou moukou neuměla pracovat, je to jen o zvyku :)
VymazatNo super tak bábovku jsem o víkendu zvládla, tak mám inspiraci na další víkend. Jen mi přítel nechce jíst nic s mlékem, není mu po něm dobře. Tak budu muset vymýšlet, jak péct bez mléka/smetany atd.
OdpovědětVymazatBeauty by K. - zvu tě na soutěž