Ingredience:
Korpus:
5 ks vejce
4 PL cukr
½ ČL soda
3 PL kakao
Krém:
150g čokoláda
250 ml smetana ke šlehání
Postup:
Korpus:
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do sněhu postupně zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosáté
kakao smíchané se sodou.
Upečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia cca 5
minut.
Po upečení doporučuji korpus ihned srolovat do rolády aby
držela tvar.
Krém:
Smetanu přivedeme k varu, do ní vložíme nalámanou
čokoládu. Zamícháme a necháme pořádně vychladnout. Poté vyšleháme a natřeme na
roládu.
Tip: Můžeme si nechat trochu nevyšlehaného krému a polijeme s nim hotovou roládu.
Tip: Můžeme si nechat trochu nevyšlehaného krému a polijeme s nim hotovou roládu.
Mňam! :) Tá vyzerá úžasne. :)
OdpovědětVymazatDěkujeme a nejen vyzerá, ale aj chutí :)
VymazatMoc pěkná roláda, určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazat