Přirozeně bezlepková čokoládová roláda s čokoládovým krémem

sobota 26. března 2016

Byla jsem v obchodě, když mě napadlo, že pro očekávánou návštěvu nemám nic upečeného. Maminka vždy obbdivuje fotky jídel a asi by byla ostuda kdybych jí nic nepřipravila. Bydlím na vesnici a tak v potravinách žádné čerstvé ovoce neseženu, tak mě napadlo udělat něco čokoládového. Zvítězila tahle čokoládová bomba:








Ingredience:
Korpus:
5 ks vejce
4 PL cukr
½ ČL soda
3 PL kakao

Krém:
150g čokoláda
250 ml smetana ke šlehání


Postup:
Korpus:
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do sněhu postupně zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosáté kakao smíchané se sodou.
Upečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia cca 5 minut.
Po upečení doporučuji korpus ihned srolovat do rolády aby držela tvar.

Krém:
Smetanu přivedeme k varu, do ní vložíme nalámanou čokoládu. Zamícháme a necháme pořádně vychladnout. Poté vyšleháme a natřeme na roládu.
Tip: Můžeme si nechat trochu nevyšlehaného krému a polijeme s nim hotovou roládu.




3 komentáře:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS