Makové muffiny s jáhlovými vločkami

úterý 8. března 2016

O makové muffiny jsem se pokoušela už předtím, ale neměla jsem to štěstí je ochutnat. V původním receptu totiž byla doba pečení uvedena 20 minut, ale bohužel to bylo jinak, a tak jsem se rozhodla vymyslet svůj vlastní ověřený recept. 


6 ks

Ingredience:



  • ·      55g jáhlové vločky
  • ·      150 ml rýžové mléko
  • ·      70 g bezlepková mouka (já použila kukuřičnou a pohankovou)
  • ·      30 g mák
  • ·      1 ČL soda
  • ·      40 g cukr
  • ·      30 ml olej (plus na vymazáni formy)
  • ·      hrst rozinek
  • ·      1 vejce
  • ·      1 ČL šťáva z citronu

Postup:



  • ·      Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • ·      Do jáhel nalijeme vřící mléko. Do směsi mouky přidáme všechny sypké ingredience (mák, soda, cukr) a zamícháme.
  • ·      K jáhlovým vločkám přidáme olej, citronovou šťávu, vejce a rozinky které jsme si předtím namočily. Promícháme a přidáme sypkou směs.
  • ·      Hotové těsto ještě důkladně promícháme a nalijeme do formy na muffiny.
  • ·      Pečeme cca 25 minut, zkusíme těsto klasickým testem se špejlí.
  Něco navíc: Pokud chcete mít muffiny více vláčnější, rozdělte žloutek od bílku a ten následně vyšlehejte, poté opatrně vmíchejte do těsta.





Žádné komentáře:

Okomentovat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS