Bezlepkový mrkvový chléb

sobota 16. ledna 2016

Po dlouhé době mě zase napadl nějaký "originální" recept, to, že je originální jsem si myslela do té doby než jsem do google zadala "carrot bread"  a vyhledalo mi to asi desítky stejných, ale i přesto se s vámi podělím s receptem :)




Bezlepkový, mrkvový chléb bez cukru


Ingredience:


2 vejce

½ hrnku olivový olej
2 PL  med
1 hrnek bezlepková mouka  Doves farm- můžete použit jakoukoliv jinou
2 ČL soda
2 ČL skořice nebo perníkové koření
1 ½ hrnku strouhaná mrkev
½ hrnku vlašské ořechy
½ hrnku rozinky

Postup:

1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
2. Rozinky dáme namočit do vody.
3. Umyjeme a najemno nastrouháme mrkev.
Do misky přidáme všechny suché ingredience, vejce ,olej, mrkev, rozinky a ořechy.
4. Tip: Oddělte žloutky od bílků, z bílků vyšlehejte tuhý sníh a přidejte do směsi na závěr- těsto bude vice nadýchanější.
5. Hotové těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
6. Pečeme cca 45 minut, dokud se těsto po zapíchnutí špejle nelepí.
7. Můžete použít jakoukoliv formu, pokud chcete koláč těsto nalijete do kulaté, pokud chlebík date do obdélníkové a nebo těsto můžete použít i na muffiny.



After long time here comes new recipe, I thought it's very original, but when I searched on google I found many same however here is my "unoriginal" recipe for Carrot bread :)

Carrot bread

Ingredients:

2 eggs
½ cup  olive oil
2 tablespoon honey
1 cup glutenfree flour
2 teaspoon  baking soda
1 ½ cup grated carrot
2 teaspoon cinnamon
½ cup walnuts
½ cup dried raisins

Directions:

1. Preheat oven to 180 degrees Celusius. Grease and flour the pans.
2. Put dried raisins to water.
3. Grate carrots.
4. Put into big bowl all dry ingredients. Then put eggs, oil, carrot, raisins(without water) and walnuts.
5. If you want more fluffy bread, you can separate eggs to yolk and white, and whisk egg whites then add to final mixture.
6. Bake in preheat over for about 45 minut, or until a toothpick inserted into the center of the loaf comes out clean.
7. If you want carrot cake you can just change baking pan for cakes or cupcakes.

2 komentáře:

  1. Výborný recept, moc za něj děkuju! Pekla jsem ho k snídani a moc se povedl.
    Určitě jsem nedělala naposled:-)
    L

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS