Bezlepkový i bezlaktózový RYBÍZOVÝ KOLÁČ

neděle 16. srpna 2015

Asi před týdnem jsem tento koláč ochutnala od babičky, chutnal mi natolik, že jsem se rozhodla mu dát zdravější formu.  Pokud vás zaujal, určitě vyzkoušejte recept je velmi jednoduchý, ale za to velmi chutný :)







Ingredience:

220g bezlepková mouka
1 ČL soda
200 ml sojové mléko
2 vejce
2PL cukr
Rybíz podle chuti
4 PL olej + na vymazání formy
1 PL kokos na vysypání formy

Drobenka: 
1 PL bezlepková mouka
1 PL olej
1 ČL cukr

Troubu si předehřejeme na 180 stupňu. Vejce, mléko, olej a cukr v menší misce promíchejte metličkou. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přesijte do mísy. Přidejte směs tekutin s cukrem a vše rychle smíchejte na docela tekuté těsto. Nalijte do připravené formy.Rybíz rovnoměrně nasypte na těsto. Suroviny na drobenku nasypte do středně velké misky a prsty se snažte všechno zpracovat, dokud směs nepřipomíná drobky, posypte jí koláč. Vložte do trouby a pečte 35–40 minut do zezlátnutí.







Žádné komentáře:

Okomentovat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS