Ingredience:
220g bezlepková mouka
1 ČL soda
200 ml sojové mléko
2 vejce
2PL cukr
Rybíz podle chuti
4 PL olej + na vymazání formy
1 PL kokos na vysypání formy
Drobenka:
1 PL bezlepková mouka
1 PL olej
1 ČL cukr
Troubu si předehřejeme na 180 stupňu. Vejce, mléko, olej a cukr v menší misce promíchejte metličkou. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přesijte do mísy. Přidejte směs tekutin s cukrem a vše rychle smíchejte na docela tekuté těsto. Nalijte do připravené formy.Rybíz rovnoměrně nasypte na těsto. Suroviny na drobenku nasypte do středně velké misky a prsty se snažte všechno zpracovat, dokud směs nepřipomíná drobky, posypte jí koláč. Vložte do trouby a pečte 35–40 minut do zezlátnutí.
Žádné komentáře:
Okomentovat