JAHODOVO MANGOVÝ NAKED CAKE

pondělí 1. února 2016









Forma o velikosti 18 cm
Ingredience:
Korpus:
4 vejce
5 PL rýžová mouka (kdo nechce bezlepkovou verzi může použít i klasickou pšeničnou)
2 PL cukr nebo jakékoliv jiné sladidlo
náplň a zdobení:
250 ml smetana ke šlehání (kdo má alergii na laktózu, může použít bezlaktózovou)
250g mascarpone (v tescu se dá také koupit bezlaktózové)
cca 5 PL marmeláda/džem (podle chuti já dala brusinkový, ale může být i jahodový nebo jiný)
250g jahody
mango
Postup:
Korpus:
1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
2. Obkreslíme si dno formy na pečící papír,vystřihneme a umístíme na dno formy.
3. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přidáme cukr, poté žloutky zašleháme k bílkům.
4. Mouku prosejeme do mísy s vyšlehanými vejci. ! Důkladně promícháme!
5. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 20 minut, upečené těsto poznáme klasickým testem se špejlí.
6. Upečený korpus dáme vychladit na mřížku.
Krém:
1. Marcarpone rozmícháme s 2 PL marmelády nebo džemu.
2. Smetanu vyšleháme do tuha.
3. Smícháme mascarpone se šlehačkou.
4. Nakrájíme si jahody a mango.
5. Dort si nakrájíme na dva nebo tři pláty.
6. Na každé patro natřeme marmeládu nebo džem a přídáme poctivou vrstvu krému. (Můžeme přidat i kousky ovoce.)
7. Horní vrstvu také natřeme marmeládou nebo džemem a krémem. Poté naskládáme nakrájené nebo celé kousky ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS