Forma o velikosti 18 cm
Ingredience:
Korpus:
4 vejce
5 PL rýžová mouka (kdo nechce bezlepkovou verzi může použít i klasickou pšeničnou)
2 PL cukr nebo jakékoliv jiné sladidlo
4 vejce
5 PL rýžová mouka (kdo nechce bezlepkovou verzi může použít i klasickou pšeničnou)
2 PL cukr nebo jakékoliv jiné sladidlo
náplň a zdobení:
250 ml smetana ke šlehání (kdo má alergii na laktózu, může použít bezlaktózovou)
250g mascarpone (v tescu se dá také koupit bezlaktózové)
cca 5 PL marmeláda/džem (podle chuti já dala brusinkový, ale může být i jahodový nebo jiný)
250g jahody
mango
250 ml smetana ke šlehání (kdo má alergii na laktózu, může použít bezlaktózovou)
250g mascarpone (v tescu se dá také koupit bezlaktózové)
cca 5 PL marmeláda/džem (podle chuti já dala brusinkový, ale může být i jahodový nebo jiný)
250g jahody
mango
Postup:
Korpus:
1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
2. Obkreslíme si dno formy na pečící papír,vystřihneme a umístíme na dno formy.
3. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přidáme cukr, poté žloutky zašleháme k bílkům.
4. Mouku prosejeme do mísy s vyšlehanými vejci. ! Důkladně promícháme!
5. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 20 minut, upečené těsto poznáme klasickým testem se špejlí.
6. Upečený korpus dáme vychladit na mřížku.
1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
2. Obkreslíme si dno formy na pečící papír,vystřihneme a umístíme na dno formy.
3. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přidáme cukr, poté žloutky zašleháme k bílkům.
4. Mouku prosejeme do mísy s vyšlehanými vejci. ! Důkladně promícháme!
5. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 20 minut, upečené těsto poznáme klasickým testem se špejlí.
6. Upečený korpus dáme vychladit na mřížku.
Krém:
1. Marcarpone rozmícháme s 2 PL marmelády nebo džemu.
2. Smetanu vyšleháme do tuha.
3. Smícháme mascarpone se šlehačkou.
4. Nakrájíme si jahody a mango.
5. Dort si nakrájíme na dva nebo tři pláty.
6. Na každé patro natřeme marmeládu nebo džem a přídáme poctivou vrstvu krému. (Můžeme přidat i kousky ovoce.)
7. Horní vrstvu také natřeme marmeládou nebo džemem a krémem. Poté naskládáme nakrájené nebo celé kousky ovoce.
1. Marcarpone rozmícháme s 2 PL marmelády nebo džemu.
2. Smetanu vyšleháme do tuha.
3. Smícháme mascarpone se šlehačkou.
4. Nakrájíme si jahody a mango.
5. Dort si nakrájíme na dva nebo tři pláty.
6. Na každé patro natřeme marmeládu nebo džem a přídáme poctivou vrstvu krému. (Můžeme přidat i kousky ovoce.)
7. Horní vrstvu také natřeme marmeládou nebo džemem a krémem. Poté naskládáme nakrájené nebo celé kousky ovoce.
Žádné komentáře:
Okomentovat