2x forma o velikosti
18 cm
Ingredience:
Korpus:
12 vejce
12 PL hladká mouka (já použila rýžovou, vy můžete použít jakou chcete)
6 PL cukr nebo jakékoliv jiné sladidlo
náplň a zdobení:
1000 ml smetana ke šlehání (kdo má alergii na laktózu, může použít bezlaktózovou)
250g mascarpone (v tescu se dá také koupit bezlaktózové)
cca 10 PL marmeláda/džem (podle chuti já dala jahodový)
300g bile čokolády
100g tmavé čokolády
500 g jahody
borůvky
maliny
POSTUPY:
Korpus:
1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
2. Obkreslíme si dno formy na pečící papír,vystřihneme a umístíme na dno formy.
3. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přidáme cukr, žloutky taky vyšleháme a přidáme k bílkům.
4. Mouku prosejeme do mísy s vyšlehanými vejci. ! Důkladně promícháme!
5. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 20 minut, upečené těsto poznáme klasickým testem se špejlí.
6. Upečený korpus dáme vychladit na mřížku.
Krém ze šlehačky:
1. Rozmícháme si marcarpone.
2. Smetanu vyšleháme do tuha.
3. Smícháme mascarpone se šlehačkou.
Čokoládový ganache:
1.Dáme vařit smetanu.
2.Smetanu přivedeme k varu a odstavíme ji z ohně.
3.Přidáme rozlámanou čokoládu (bílou a tmavou zvlášť) tak, aby byla ve smetaně ponořená, a necháme ji rozpustit
4.Směs rozmícháme dohladka a necáme za občasného zamíchání úplně vychladnout. Nakonec ganache vyšleháme dotuha. (TAKTO PŘIPRAVTE GANACHE Z BÍLÉ ČOKOLÁDY, GANACHE Z TMAVÉ ČOKOLÁDY UŽ NEVYŠLEHÁVEJTE)
Dohotovování:
1. Nakrájíme si jahody na plátky.
2. Korpusy si nakrájíme na dva nebo tři pláty.
3. Na každé patro natřeme marmeládu nebo džem a přídáme poctivou vrstvu krému a tenké plátky jahod
4. Horní vrstvu také natřeme marmeládou a potřeme krémem ganache z bile čokolády.
8. Krémem ganache z bile čokolády obmažeme celý dort.
9. Dort dáme přes noc vychladnout a poté na vrchol opatrně naneseme krém ganache z tmavé čokolády který ale NEVYŠLEHÁME, naskládáme ovoce a opět necháme zatuhnout.
12 vejce
12 PL hladká mouka (já použila rýžovou, vy můžete použít jakou chcete)
6 PL cukr nebo jakékoliv jiné sladidlo
náplň a zdobení:
1000 ml smetana ke šlehání (kdo má alergii na laktózu, může použít bezlaktózovou)
250g mascarpone (v tescu se dá také koupit bezlaktózové)
cca 10 PL marmeláda/džem (podle chuti já dala jahodový)
300g bile čokolády
100g tmavé čokolády
500 g jahody
borůvky
maliny
POSTUPY:
Korpus:
1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
2. Obkreslíme si dno formy na pečící papír,vystřihneme a umístíme na dno formy.
3. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přidáme cukr, žloutky taky vyšleháme a přidáme k bílkům.
4. Mouku prosejeme do mísy s vyšlehanými vejci. ! Důkladně promícháme!
5. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 20 minut, upečené těsto poznáme klasickým testem se špejlí.
6. Upečený korpus dáme vychladit na mřížku.
Krém ze šlehačky:
1. Rozmícháme si marcarpone.
2. Smetanu vyšleháme do tuha.
3. Smícháme mascarpone se šlehačkou.
Čokoládový ganache:
1.Dáme vařit smetanu.
2.Smetanu přivedeme k varu a odstavíme ji z ohně.
3.Přidáme rozlámanou čokoládu (bílou a tmavou zvlášť) tak, aby byla ve smetaně ponořená, a necháme ji rozpustit
4.Směs rozmícháme dohladka a necáme za občasného zamíchání úplně vychladnout. Nakonec ganache vyšleháme dotuha. (TAKTO PŘIPRAVTE GANACHE Z BÍLÉ ČOKOLÁDY, GANACHE Z TMAVÉ ČOKOLÁDY UŽ NEVYŠLEHÁVEJTE)
Dohotovování:
1. Nakrájíme si jahody na plátky.
2. Korpusy si nakrájíme na dva nebo tři pláty.
3. Na každé patro natřeme marmeládu nebo džem a přídáme poctivou vrstvu krému a tenké plátky jahod
4. Horní vrstvu také natřeme marmeládou a potřeme krémem ganache z bile čokolády.
8. Krémem ganache z bile čokolády obmažeme celý dort.
9. Dort dáme přes noc vychladnout a poté na vrchol opatrně naneseme krém ganache z tmavé čokolády který ale NEVYŠLEHÁME, naskládáme ovoce a opět necháme zatuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat