TEPLÝ ZELENINOVÝ SALÁT S ADZUKI FAZOLÍ A SLZOVKOU

sobota 20. února 2016

Celý týden se těším na víkend, kdy jsme konečně s přítelem spolu a vymýšlíme nové recepty. Tentokrát jsme vyzkoušeli teplý salát, který chutnal výborně. K salátu jsme ještě upekli špenátové taštičky, ale o nich zase někdy příště.








tady je recept:


TEPLÝ ZELENINOVÝ SALÁT S ADZUKI FAZOLÍ A SLZOVKOU

INGREDIENCE:

1 mrkev
½ petržel
1 stonek řapíkatého celeru
1 střední červená cibule
malá červená kápie (červená paprika)
½ malá zelená feferonka
¾ hrnku fazole adzuki
5 PL slzovka
1 cm zázvoru
kousek bílé části pórku
olivový olej
dochucení podle chuti: sůl, pepř, červená mletá paprika, sojová omáčka, balsamico ocet, šťáva z citronu

POSTUP:

1.Nejdřív ze všeho si dáme vařit fazoli, kterou jsme předtím minimálně aspoň na 1 hodinu namočili.
2.Poté si dáme vařit slzovku, kterou jsme také předem namočili. Vždy přidáme alespoň 1, 5 dílu vody k 1 dílu luštěnin nebo obilovin. Voda z těchto fazolí se neslévá, je to totiž velmi silný posilňující nápoj pro funkci ledvin. Voda ze slzovky se také neslévá díky blahodárnému účinku pro naše zdraví. Vaříme do změknutí cca 40 minut.
2. Nakrájíme si všechnu zeleninu na malé kousky.
3. Rozpálíme si pánev s olivovým olejem a postupně přidáváme zeleninu od nejtvrdší k nejměkčí. Dusíme do změknutí.
4. K dušené zelenině přidáme uvařené fazole adzuki a slzovku.
5. Celou směs dochutíme kořením podle chuti, my použili: sůl, pepř, červená mletá paprika, sojová omáčka a při servisu jsme salátek zakápli balsamico octem a  šťávou z citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS