Výsledek stál za to, určitě doporučuji. Chutná jako lepkový, jen je zdravější a svěží :) |
REBARBOINGREDIENCE:
Ingredience:
Těsto:
200g hladké bezlepkové mouky (já dala 150g Doves Farm a 50g pohankové)
100g másla
1 vejce
1 vejce
5Og cukru
špetka soli
1 ČL psylia
Náplň:
1 jablko
2 šlahouny rebarbory
3 PL cukru
2 ČL skořice
2 hrsti vlašských ořechů
Postup na těsto:
Mouku si prosejeme na vál a uděláme uprostřed ďolíček kam přidáme máslo nakrájené na malé kostičky,vejce, cukr, špetku soli a psylium. Těsto zpracujeme do hladké koule (je to velmi podobné lineckému těstu) a dáme na 1 hodinu do lednice.
Mezitím si připravíme náplň: Rebarboru a jablka nakrájeme na malé kousky, dáme do mísy kam přidáme skořici,cukr a ořechu. Tuto směs pořádně zamícháme aby byl cukr a skořice na všech kouscích. Poté si rozehřejeme troubu na 180°C. Vyndáme z lednice vychlazené těsto a vyválíme ho do tenka, poté přeneseme do formy, odřežeme okraje, naplníme náplní a můžeme ze zbylého těsta vyválet pásky které položíme nahoru do tvaru mřížky. Vložíme do trouby a pečeme 45-60 minut na +180°C , těsto musí být nazlátlé a tvrdé.
Prosejeme si mouku |
Máslo nakrájené na kostičky |
Ingredience na směs nejprve promícháme lžící.... |
....a poté vypracujeme rukama. |
Vypracované těsto |
Ingredience na náplň |
Těsto pěkně připlácáme prstama aby mělo po dopečení hezký tvar. |
Žádné komentáře:
Okomentovat