BEZLEPKOVÝ REBARBOROVO-JABLEČNÝ KOLÁČ SE SKOŘICÍ A OŘECHY

čtvrtek 4. června 2015


Výsledek stál za to, určitě doporučuji. Chutná jako lepkový, jen je zdravější a svěží :)


REBARBOINGREDIENCE:

Ingredience:


Těsto:
200g hladké bezlepkové mouky (já dala 150g Doves Farm a 50g pohankové)
100g másla
1 vejce
5Og cukru
špetka soli
1 ČL psylia

Náplň:
1 jablko
2 šlahouny rebarbory
3 PL cukru
2 ČL skořice
2 hrsti vlašských ořechů

Postup na těsto: 

Mouku si prosejeme na vál a uděláme uprostřed ďolíček kam přidáme  máslo nakrájené na malé kostičky,vejce, cukr, špetku soli a psylium. Těsto zpracujeme do hladké koule (je to velmi podobné lineckému těstu) a dáme na 1 hodinu do lednice.
      Mezitím si připravíme náplň: Rebarboru a jablka nakrájeme na malé kousky, dáme do mísy kam přidáme skořici,cukr a ořechu. Tuto směs pořádně zamícháme aby byl cukr a skořice na všech kouscích. Poté si rozehřejeme troubu na 180°C. Vyndáme z lednice vychlazené těsto a vyválíme ho do tenka, poté přeneseme do formy, odřežeme okraje, naplníme náplní a můžeme ze zbylého těsta vyválet pásky které položíme nahoru do tvaru mřížky. Vložíme do trouby a pečeme 45-60 minut na +180°C , těsto musí být nazlátlé a tvrdé.


Prosejeme si mouku

Máslo nakrájené na kostičky

Ingredience na směs nejprve promícháme lžící....

....a poté vypracujeme rukama.

Vypracované těsto

Ingredience na náplň




Těsto pěkně připlácáme prstama aby mělo po dopečení hezký tvar.




Žádné komentáře:

Okomentovat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS